IFK Göteborg – del av löparfest som firar Göteborg.

2021 fyller staden Göteborg 400 år. Det ska givetvis firas ordentligt. I september var det premiär för Göteborgs Jubileumslopp, som kommer att arrangeras varje år fram till och med det stora födelsedagskalaset.

Över 1000 löpare anmälde sig till den första upplagan av det milslånga loppet, som med sin närhet till vattnet också benämns som “den blå milen”. Loppets sträcker sig från starten i närheten av Packhusplatsen, över Älvsborgsbron, längs med Södra och Norra Älvstrandens allra finaste stråk till målet vid Lindholmen.

Arrangörer är de erfarna friidrottsföreningarna IK Kville, Sävedalens AIK och GKIK (Göteborgs Kvinnliga IK) – och numera även landets framgångsrikaste fotbollsklubb.

Martin Kurzwelly, klubbdirektör i IFK Göteborg:
– Vi väljer att engagera oss i Göteborgs Jubileumslopp eftersom det har en enorm potential att bli ett betydelsefullt evenemang för Göteborg. Kombinationen av att aktivera Göteborgarna för att uppmärksamma vår fantastiska stads 400-årsjubileum är något som tilltalar oss väldigt mycket.

Hos initiativtagarna till Göteborgs Jubileumslopp ser man förstås också fördelar med detta crossover-samarbete.
– Vi är övertygade om att Blåvitts starka varumärke, deras kompetens när det gäller att rekrytera privatpersoner och företagspartner samt det intresse som finns kring föreningen, kommer att lyfta Jubileumsloppet, säger Magnus Söderström från GKIK.

Tillsammans har de fyra föreningarna högt ställda ambitioner för projektet.
– Visionen är att Göteborgs Jubileumslopp ska bli Sveriges största millopp 2021. Det hade varit fantastiskt om vi kunde förgylla jubileumsåret med ett rekord och en rejäl folkfest, säger Kjell Selander från Sävedalens AIK.

Momentum är reklambyrå för Göteborgs Jubileumslopp.

Läs mer om Göteborgs Jubileumslopp på http://goteborgsjubileumslopp.se/.

För ytterligare frågor:
Martin Kurzwelly, klubbdirektör IFK Göteborg, 031-703 73 09.
Magnus Söderström, ordförande GKIK, 0725-87 02 58.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*